Interessant

2015/09/17 - 14:30

2017-06-29

2015-09-17

 

2015-09-10

Donderdag Impact Hub, interessant, bestaat ook in Milaan en wat curieuze mensen ontmoet, o.a. mafkees Rojwan
 
sn'avonds VPRO tegenlicht presentatie van het nieuwe seizoen (warming up), met live Marjan Minnesma van Urgenda, die gezorgd heeft voor s'werelds eerste veroordeling van een regering op klimaatbeleid. 
 
Ook live maar dan via skype was er Polly Higgins, de eerste en enige die zich officieel profileert als advocate voor "de Aarde" en die vind datEcocide opgenomen moet worden als misdaad in internationale wetgeving, zoals o.a. ook genocide of oorlogsmisdaden.
 
Aan het eind nog Rogier Klomp over een nieuwe Branding van Europa, waar ik ook naartoe werken met mijn EurOpinion.is
Net aan begonnen: bedoeld als opiniepeiling en interview site dat met "slimme" vragen de bewoners van alleen €urolandia  (dus niet Engeland)  weer bewust wil maken van het autenthieke Europa-gevoel.
Dat is namelijk met de komst van de €uro, het Amerikaans/Engels neo-liberalisme (Thatcher/Reagan, 1989) en al het recente gezeik over Griekenland en de vluchtelingen eigenlijk helemaal in de verdrukking is gekomen, en waar TTIP dankbaar gebruik van wil maken om het nog te verergeren.
 
Vrijdag een beetje geprutseld bij Joris thuis en s'avonds weer Pakhuis de Zwijger, nu dus voor die Freakin' Friday. Ook goed, met praatje van ook IO-ster Linda Woudstra over haar wel en wee in de businesswereld, maar toch uiteindelijk succes met een redelijk sociaal geörienteerd concept. En een zekere Peter Grond leren kennen, die specialist is in Drupal, dat kutprogramma om websites te maken, waar ik dus de hele tijd op vastloop. Nu dus maar vriendjes geworden op Linkedin en ook terloops met de "baas" van FF.
 
Grappig had ik Linda net een follow-up mailtje gestuurd, heeft ze al geantwoord dat we maar 's een keer met z'n drieën (Joris) moeten afspreken om te brainstormen over "wat nu actueel lijkt". Dat kan lang worden! ;)
 
Terug naar DH kwam ik op Amsterdam Centraal een koppeltje maffe Noren tegen die nog snel een joint aan het roken waren op het station, hun 10 jarig huwelijk vierden en verbleven in hotel Des Indes, denkend dat dat in Amsterdam was toen ze reserveerden. Helaas geen foto of visitekaartjes.
 
 
En had ik je al verteld dat ik de week ervoor naar het ecodorpenfestival was geweest? Mensen met een hele andere in- en doelstelling, maar wel met dezelfde drive om uitdrukking te geven aan interne energie en inspiratie. Curieus hoor!
Daar heb ik geleerd over Sociocratie of consent methode, goed concept! 
Oja, nou herinner ik me dat ik je al iest over VEERhuis had gezegd. 
Category: